ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ

Δ’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικονικών Δικών Πρωταγόρας (2022)

To Afixis Athens Society, μέλος της κοινότητας του εκπαιδευτικού οργανισμού Afixis, διοργανώνει τον τέταρτο ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τον Μάρτιο-Απρίλιο 2022 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός επιτρέπει σε μαθητές 12-18 να συναγωνιστούν στο πνευματικό άθλημα των Εικονικών Δικών που έχει σχεδιάσει από το 2012 ο εκπαιδευτικός οργανισμός Afixis και αποτελείται από δύο γύρους, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά θέλοντας να εξασφαλίσουμε την προστασία όλων των συμμετεχόντων, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου server στην πλατφόρμα του Discord.

Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί 19-20 Μαρτίου 2022 για όλους τους συμμετέχοντες και σε περίπτωση αυξημένων συμμετοχών θα υπάρξει ένας επιπλέον προκριματικός γύρος στις 26-27 Μαρτίου 2022.

Ο τελικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Απριλίου 2022 και σε αυτόν θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από τον προκριματικό γύρο. Ο αριθμός αυτών των ομάδων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Κάθε σχολείο απ’ όλη την χώρα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με μία (1) ή περισσότερες πενταμελείς (5) ομάδες μαθητών.

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

 • Για τον διαγωνισμό ισχύει η Πρώτη Έκδοση των Κανόνων των Εικονικών Δικών Πρωταγόρας.
 • Στον διαγωνισμό, οι μαθητές θα έχουν 30′ πριν από κάθε Εικονική Δίκη για να προετοιμαστούν σε μη-δημοσιευμένες υποθέσεις, οι οποίες θα ετοιμαστούν για τις ανάγκες του διαγωνισμού.
 • Οι μαθητές μπορούν να εξασκηθούν χρησιμοποιώντας τις αναρτημένες Υποθέσεις στην παρούσα ιστοσελίδα.

 • Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από την ομάδα του Πρωταγόρα.

  Αιτήσεις Ομάδων

  Εφόσον επιθυμείτε το σχολείο σας να συμμετέχει στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών Πρωταγόρα, μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα “Άίτηση Ομάδας” κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη επιλογή.

  Κάθε συμμετέχουσα Ομάδα μαθητών αποτελείται από πέντε (5) μαθητές. Κάθε σχολείο δύναται να συμμετέχει με περισσότερες από μία (1) ομάδες στον Διαγωνισμό. Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε τη φόρμα για κάθε ομάδα με την οποία θα συμμετέχετε.

  Αφού συμπληρώσετε την αίτηση, η ομάδα του Πρωταγόρα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή σας.

  Αιτήσεις Κριτών

  Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε ως κριτής στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωταγόρα, μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα
  “Άιτηση Κριτή” και να ανεβάσετε το βιογραφικό σας σημείωμα
  μέσω της επιλογής “Μεταφόρτωση Βιογραφικού” εντός
  της φόρμας.

  Παρακαλούμε το βιογραφικό σημείωμά σας να είναι ιδανικά
  1 σελίδα, μέγιστο 2 σελίδες Α4.


  Τοπικοί Διασχολικοί Διαγωνισμοί

  Οι Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας δε σταματούν στο σχολείο. Με σκοπό την αποτελεσματικότερη εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία με τον ψυχαγωγικότερο δυνατό τρόπο, μπορούν να διοργανωθούν τοπικοί διασχολικοί διαγωνισμοί Εικονικών Δικών Πρωταγόρα, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Afixis.

  Μπορείτε να ενημερώνεστε για τους τρέχοντες τοπικούς διαγωνισμούς στην παρούσα σελίδα. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να συμπληρώσετε και τη σχετική αίτηση συμμετοχής της ομάδας του σχολείου σας. Εκτός από την απλή συμμετοχή, δίνουμε τη δυνατότητα στα σχολεία που ενδιαφέρονται να οργανώσουν τους δικούς τους τοπικούς διαγωνισμούς, υπό την επίβλεψη και αρωγή του Afixis.

  Ο αρμόδιος καθηγητής μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη διοργάνωση τοπικού διαγωνισμού με την αποστολή σχετικού email στην ηλεκτρονική διεύθυνση protagoras@afixis.org