Διαγωνισμοί Πρωταγόρας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός

Γ’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικονικών Δικών Πρωταγόρας (2021)

Ο εκπαιδευτικός oργανισμός Afixis διοργανώνει για τρίτη φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών Πρωταγόρα για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο γύρους, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά τη φετινή χρονιά λόγω της έξαρσης του ιού COVID-19.

Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί 20-21 Μαρτίου 2021. Εφόσον, όμως, υπάρξει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων ομάδων, ο προκριματικός γύρος θα επεκταθεί και στις 27-28 Μαρτίου 2021 και θα οριστεί με κλήρωση ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε καθένα από τα δύο σαββατοκύριακα.

Ο τελικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Απριλίου 2021 και σε αυτόν θα προκριθούν οι καλύτερες ομάδες από τον προκριματικό γύρο. Ο αριθμός αυτών των ομάδων θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Κάθε σχολείο απ’ όλη την χώρα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με μία (1) ή περισσότερες πενταμελείς (5) ομάδες μαθητών.

Οι συμμετέχουσες ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Ενδέχεται οι παραπάνω οδηγίες να τροποποιηθούν πριν την έναρξη του διαγωνισμού. Όσοι συμμετέχουν θα ενημερωθούν έγκαιρα.

 

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;

Επειδή οι διαγωνισμοί των Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας” απευθύνονται σε παιδιά 12-18 ετών, μόνο καθηγητές ή γονείς/συνοδοί μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής για να δηλωθεί μία πενταμελής ομάδα στο διαγωνισμό.

Ένας καθηγητής ή ένας γονέας είναι αρκετός για να συμπληρώσει την αίτηση, ωστόσο περισσότεροι καθηγητές ή/και γονείς μπορούν από κοινού να δηλώσουν τα στοιχεία τους ως υπεύθυνοι της ομάδας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν μαθητές μόνοι τους να καταθέσουν την αίτηση και να συνοδεύσουν τον εαυτό τους στο διαγωνισμό, είτε αυτός γίνεται σε φυσική τοποθεσία είτε ψηφιακά.

Αιτήσεις Ομάδων

Εφόσον επιθυμείτε το σχολείο σας να συμμετέχει στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών Πρωταγόρα, μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα “Άίτηση Ομάδας” κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη επιλογή.

Κάθε συμμετέχουσα Ομάδα μαθητών αποτελείται από πέντε (5) μαθητές. Κάθε σχολείο δύναται να συμμετέχει με περισσότερες από μία (1) ομάδες στον Διαγωνισμό. Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνετε τη φόρμα για κάθε ομάδα με την οποία θα συμμετέχετε.

Αφού συμπληρώσετε την αίτηση, η ομάδα του Πρωταγόρα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή σας.

Αιτήσεις Κριτών

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε ως κριτής στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωταγόρα, μπορείτε να συμπληρώστε τη φόρμα “Άιτηση Κριτή” και να ανεβάσετε το βιογραφικό σας σημείωμα μέσω της επιλογής “Μεταφόρτωση Βιογραφικού” εντός της φόρμας.

Παρακαλούμε το βιογραφικό σημείωμά σας να είναι ιδανικά 1 σελίδα, μέγιστο 2 σελίδες Α4.
Διαγωνισμοί

Τοπικοί Διασχολικοί Διαγωνισμοί

Οι Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας δε σταματούν στο σχολείο. Με σκοπό την αποτελεσματικότερη εξοικείωση των μαθητών με τη διαδικασία με τον ψυχαγωγικότερο δυνατό τρόπο, μπορούν να διοργανωθούν τοπικοί διασχολικοί διαγωνισμοί Εικονικών Δικών Πρωταγόρα, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Afixis.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τους τρέχοντες τοπικούς διαγωνισμούς στην παρούσα σελίδα. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να συμπληρώσετε και τη σχετική αίτηση συμμετοχής της ομάδας του σχολείου σας.

Εκτός από την απλή συμμετοχή, δίνουμε τη δυνατότητα στα σχολεία που ενδιαφέρονται να οργανώσουν τους δικούς τους τοπικούς διαγωνισμούς, υπό την επίβλεψη και αρωγή του Afixis. Ο αρμόδιος καθηγητής μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη διοργάνωση τοπικού διαγωνισμού με την αποστολή σχετικού email στην ηλεκτρονική διεύθυνση protagoras@afixis.org.