ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Κατεβάστε και εξασκηθείτε με τις υποθέσεις που ετοιμάσαμε για εσάς!

Υποθέσεις για εξάσκηση

Troy Davis εναντίον ΗΠΑ

Πραγματεύεται: Θανατική Ποινή

Αντιμωλία: Ο Troy Davis προσφεύγει στο Δικαστήριο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και κάνει αίτηση κατάργησης της θανατικής ποινής πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Άμπραμς και Άλλοι εναντίον ΗΠΑ

Πραγματεύεται: Ελευθερία του Λόγου

Αντιμωλία: Ο Αμπραμς και άλλοι τέσσερις προσφεύγουν στο Δικαστήριο εναντίον της απόφασης της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ζητούν την αθώωσή τους με το σκεπτικό ότι “η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να περιορίσει την ελευθερία του λόγου σε καμία περίπτωση”.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Γιέγκορ Σατάμπαλωφ εναντίον Πούτιν

Πραγματεύεται: Δικαιώματα Ομοφυλοφίλων

Αντιμωλία: Ομάδα ακτιβιστών προσφεύγει στο δικαστήριο με αίτημα την άρση της απόφασης Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική αντιπαράθεση Μπραντ και Τσάπμαν δε θεμελιώνει επιχείρημα για τη γενικευμένη απαγόρευση υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλους, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη ρύθμιση για ετεροφυλόφιλους που αντιδικούν για την κηδεμονία του υιοθετούμενου. Κατηγορούν, στο πλαίσιο αυτό, κατάφωρα τον Ρώσο Πρόεδρο για πράξη έμπρακτης διάκρισης κατά των ατόμων με μη ετεροφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Γονείς Dreamboard εναντίον Interpol

Πραγματεύεται: Το Διαδίκτυο είναι κακό

Αντιμωλία: Οι γονείς των εμαφανιζόμενων παιδιών στο Dreamboard προσφεύγουν στο Δικαστήριο κατά της Interpol κατηγορώντας την για παράλειψη δημιουργίας ενός παγκόσμιου δικτύου διαρκούς ελέγχου του διαδικτύου, με τη σκέψη ότι το Διαδίκτυο είναι περισσότερο κακό παρά καλό αν δεν υφίσταται αυστηρό έλεγχο.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Γονείς εναντίον Υπουργείου Παιδείας

Πραγματεύεται: Κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων

Αντιμωλία: Μία ομάδα γονέων προσφεύγει στο Δικαστήριο εναντίον του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας την κατάργηση του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το σκεπτικό ότι οι Πανελλήνιες φθείρουν αδικαιολόγητα τους μαθητές

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Δημήτρης Παπαγεωργίου εναντίον Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών

Πραγματεύεται: Μετανάστευση Νέων

Αντιμωλία: Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου καταθέτει αγωγή κατά της τράπεζας και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό κράτος στις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να διασφαλίζει τη δυνατότητα στους νέους να αναζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στο εξωτερικό.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Διακύρηξη της Ειρήνης εναντίον ΗΠΑ

Πραγματεύεται: Η Δημοκρατία πρέπει να επιβάλλεται παντού

Αντιμωλία: Η ομάδα “Διακήρυξη της Ειρήνης” προσφεύγει εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράκ με το σκεπτικό ότι “τα δημοκρατικά κράτη δεν πρέπει να επιβάλλουν την δημοκρατία παντού”.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Σουλειμαν Αμπου Γκαιθ εναντίον FBI

Πραγματεύεται: Η Τρομοκρατία είναι δικαιολογημένη

Αντιμωλία: Ο Σουλεϊμάν Αμπού Γκάιθ εμφανίζεται ενώπιον του Δικαστηρίου και ζητάει την πλήρη αθώωσή του με υπερασπιστική γραμμή το γεγονός ότι η τρομοκρατία μπορεί να είναι δικαιολογημένη.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Τζακ Κερκόβιαν εναντίον Δικαστηρίου

Πραγματεύεται: Η Yποβοηθούμενη Aυτοκτονία πρέπει να νομιμοποιηθεί

Αντιμωλία: Ο Τζακ Κεβόρκιαν ζητά την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης του και υποστηρίζει ενώπιον του δικαστηρίου ότι «η υποβοηθούμενη αυτοκτονία πρέπει να νομιμοποιηθεί» με το επιχείρημα ότι ο εξαναγκασμός σε μία αναξιοπρεπή ζωή είναι απάνθρωπος για κάποιον ασθενή που επιλέγει προς σωματική και ψυχική ανακούφισή του έναν ανώδυνο θάνατο.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Χασμί εναντίον Ανωτάτου Δικαστηρίου Αγγλίας & Ουαλίας

Πραγματεύεται: Η Ανθρώπινη Κλωνοποίηση πρέπει να επιτρέπεται

Αντιμωλία: Ο Ράζ και η Σαάνα Χασμί προσφεύγουν στο Δικαστήριο κατά της προηγούμενης απόφασης, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία δηλώνοντας ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση πρέπει να επιτρέπεται.

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Υποθέσεις Β ' Πανελλήνιου Διαγωνισμού (Γυμνασίου)

Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εναντίον Υπουργείου Παιδείας

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Υπόθεση Μέγκαν Μέγιερ εναντίον ΗΠΑ

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Dave Smith εναντίον του Κράτους

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελευθερία έκφρασης

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Πολίτες Σίφνου εναντίον Δήμου Σίφνου

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Υποθέσεις Β ' Πανελλήνιου Διαγωνισμού (Λυκείου)

Richard Band Beena εναντίον “Εταιρείας προστασίας του Παιδιού του Τορόντο”

Richard Band Beena - Άρνηση Ιατρικών Επεμβάσεων λόγω Θρησκευτικών Πεποιθήσεων

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Υποβολή μήνυσης κατ' αγνώστων από καθηγητές Νομικής Σχολής Αθηνών - Αστυνόμευση

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Ραχάφ Μοχάμεντ Αλ Κούνουν εναντίον Κράτους

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Κυβέρνηση Ουκρανίας εναντίον Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Πολίτες της Κίνας εναντίον της Κυβέρνησης

Κατέβασε την υπόθεση ΕΔΩ

Για την προετοιμασία σας και τη διεξαγωγή μια Εικονικής Δίκης, μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα την θεματολογία, η οποία μπορεί να είναι από κάποιο θέμα που απασχολεί και συνήθως διχάζει την κοινή γνώμη, όπως η θανατική ποινή, η ευθανασία ή η τρομοκρατία. Στην παρούσα σελίδα θα βρείτε μερικές Έτοιμες Υποθέσεις, με τις οποίες μπορείτε να εξασκηθείτε. Οι Υποθέσεις αυτές αποτελούν μια προσομοίωση των Υποθέσεων που θα συναντήσετε σε έναν Επίσημο Διαγωνισμό. Αποτελείται από τρία μέρη: το όνομα της υπόθεσης, το ιστορικό και την αντιμωλία. Το ιστορικό άλλες φορές είναι πραγματικό και άλλες βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η αντιμωλία περιγράφει την διαφορά που έρχονται οι δύο ομάδες (Υπεράσπιση και Αντιλογία) να συζητήσουν ενώπιον του Δικαστηρίου.