Η Ομάδα μας

 

Οι Σχεδιαστές του Προγράμματος

Γιώτα Σκιαθίτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως Συνιδρύτρια και Chief Operating Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Άφιξις», απολαμβάνει να εργάζεται με τα παιδιά στο πλαίσιο δραστηριοτήτων που καλλιεργούν την κριτική σκέψη και τις ρητορικές τους ικανότητες και που διαμορφώνουν ενεργούς πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση των «Εικονικών Δικών Πρωταγόρας», του «Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων» και του «World Academic Expo», δραστηριοτήτων της «Άφιξις». Έχει διακριθεί ως μέλος πενταμελούς ομάδας της Νομικής Σχολής στο μεγαλύτερο διαγωνισμό Εικονικής Δίκης παγκοσμίως, υπό το όνομα «Willem C. Vis International Commercial Arbitration», λαμβάνοντας τρεις τιμητικές διακρίσεις, καθώς και τιμητική απονομή βραβείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις επιλέχθηκε από τη Νομική Σχολή για πρακτική άσκηση στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και για εργασία σε ακαδημαϊκά προγράμματα του ΟΗΕ και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά και εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Νομικό Τμήμα του Ομίλου ΟΠΑΠ.

Θωμάς Τσουλιάς

Θωμάς Τσουλιάς

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια (Τάξη του 2011), φοιτητής της Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 20 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Χάγη, Οξφόρδη), ενώ υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών Κολλεγίου Ανατόλια (ACMUN) για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές.

Συνιδρυτής και Chief Executive Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και συνιδρυτής του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», έχει βραβευτεί για τις εξωσχολικές του δραστηριότητες με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities).

Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά προγράμματα pre-law στο πανεπιστήμιο του Pace (Νέα Υόρκη), και έχει τιμηθεί για την συμμετοχή του σε προγράμματα ελληνικής παιδείας από ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Navarino Foundation & το Dartmouth College.

Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Κολλεγίου Ανατόλια και συμμετοχή στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (CTY Greece at Anatolia College) ως Residential (2014) και Senior Residential Assistant (2015).

Ασχολείται με την παιδεία, την εκπαίδευση, την πολιτική, την διπλωματία, την ιστορία και την τεχνολογία.

 

Η Ομάδα

Άννα Καπερνέκα

Η Άννα Καπερνέκα είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ακολουθεί ως κατεύθυνση την ειδίκευση της Μετάφρασης με γλώσσες εργασίας τα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.

Είναι απόφοιτη του 7ου ΓΕΛ Καλλιθέας. Ως μαθήτρια, ήταν από τους πρώτους συμμετέχοντες του προγράμματος «Εικονικές Δίκες Πρωταγόρας», στηρίζοντάς το από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του στο σχολεία έως και σήμερα, καθοδηγώντας και βοηθώντας τους νέους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να βελτιώσουν τον λόγο τους και την επιχειρηματολογία τους. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων.

Δημήτρης Τσιπινιάς

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (τάξη του 2017) και πλέον φοιτητής της Νομικής ΕΚΠΑ, αποτελεί μέλος του οργανισμού από τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι κάτοχος του ανώτατου διπλώματος C2 τόσο της αγγλικής όσο και της γαλλικής γλώσσας, ενώ επίσης γνωρίζει την αραβική γλώσσα σε αρχάριο επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 12 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών τόσο εκτός Ελλάδος (Ουάσιγκτον, Λυών, Κωνσταντινούπολη) όσο και εντός (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδος), ενώ επίσης έχει υπάρξει οργανωτής σχολικού συνεδρίου προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών του Κολλεγίου Ανατολια το 2017. Επιπρόσθετα έχει βραβευτεί για τη συμμετοχή του σε δυο πανελλήνιους αγώνες ρητορικής το 2016 στο Κολλέγιο Ανατολια και το 2017 στους αγώνες του Υπουργείου Παιδείας αντίστοιχα. Αποτελεί μέλος του ρητορικού ομίλου της Νομικής Αθηνών, ενώ ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του βρίσκονται η διπλωματία, η ιστορία, η ρητορική αλλά και ο αθλητισμός.

Γιώργος Σούλης

Ο Γιώργος είναι τελειόφοιτος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πλήθος νομικών και πολιτικών συνεδρίων και προσομοιώσεων, όπως το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, ενώ έχει αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση σε εθελοντικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως ο «Άφιξις», η «AIESEC Θεσσαλονίκης», το «TEDxUniversityofMacedonia» κ.α.
Ταυτόχρονα ασχολείται ενεργά με την νομική επιστήμη παρακολουθώντας σεμινάρια νομικού περιεχομένου, εκπονώντας νομικές μελέτες και αρθρογραφώντας σε νομικά περιοδικά. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο, ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε διαδικτυακό σταθμό της Θεσσαλονίκης, και με τους ρητορικούς αγώνες ως περιοδικός κριτής στον ρητορικό όμιλο της Νομικής του Α.Π.Θ. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.