Η Ομάδα μας

 

Οι Σχεδιαστές του Προγράμματος

Γιώτα Σκιαθίτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φοιτεί στο τέταρτο έτος της Νομικής ΕΚΠΑ.

Συνιδρύτρια και Chief Operating Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», απολαμβάνει να συνεργάζεται με παιδιά στο πλαίσιο μιας δραστηριότητας που καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τις ρητορικές τους ικανότητες. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων αναφορικά με τον κοινοβουλευτισμό, τα όρια της Συνταγματικής αναθεώρησης, τις διεθνείς σχέσεις, το θεσμό της Διαμεσολάβησης και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπεύθυνη Διοργάνωσης του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων, αποτέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου MBE, προωθώντας το συνέδριο στην πρωτεύουσα, ενώ ηγήθηκε της διοργάνωσης το 2014 και 2015 στην Αθήνα.

Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

 

Θωμάς Τσουλιάς

Θωμάς Τσουλιάς

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια (Τάξη του 2011), φοιτητής της Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 20 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Χάγη, Οξφόρδη), ενώ υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών Κολλεγίου Ανατόλια (ACMUN) για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές.

Συνιδρυτής και Chief Executive Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και συνιδρυτής του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», έχει βραβευτεί για τις εξωσχολικές του δραστηριότητες με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities).

Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά προγράμματα pre-law στο πανεπιστήμιο του Pace (Νέα Υόρκη), και έχει τιμηθεί για την συμμετοχή του σε προγράμματα ελληνικής παιδείας από ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Navarino Foundation & το Dartmouth College.

Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Κολλεγίου Ανατόλια και συμμετοχή στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (CTY Greece at Anatolia College) ως Residential (2014) και Senior Residential Assistant (2015).

Ασχολείται με την παιδεία, την εκπαίδευση, την πολιτική, την διπλωματία, την ιστορία και την τεχνολογία.

 

Η Ομάδα

Χρύσα Σολάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα.

Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (8η σε Γενική Σειρά) όπου και εξακολουθεί να φοιτά στο 4ο πλέον έτος.

Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και στην Έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (European Law Students Association, ELSA) στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (CEDAW, Φεβρουάριος 2015 και CERD, Αύγουστος 2015) και στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD Forum 2016) στο Παρίσι.

Δραστηριοποιείται στον εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμο “Άφιξις” ως Υπεύθυνη στη Θεσσαλονίκη του προγράμματος Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας”, ενώ στο παρελθόν έχει συμβάλλει στη διοργάνωση πλήθους συνεδρίων και ημερίδων. Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε Ομάδα Νομικής Έρευνας της ELSA σε συνεργασία με το Council of Europe.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Άρτεμις Αναγνωστοπούλου

Άρτεμις Αναγνωστοπούλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και φοιτά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδηστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της έχει ασχοληθεί με θέματα Διεθνούς Δικαίου, κυρίως στον τομέα των Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών, συμμετέχοντας στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής διαιτησίας Willem Vis. Moot Court, λαμβάνοντας μέρος σε σχετικό legal clinic καθώς και σε διάφορα σεμινάρια.

Προσωρινά παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, κάτι που, όπως υποστηρίζει, την έχει διδάξει περισσότερα από όσα περίμενε.

Πρόσφατα ανέλαβε επίσης τη θέση της Υπευθύνου Επικοινωνίας, μέλους της Οργανωτικής Ομάδας του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων, ενώ συμμετέχει και ως μέλος της Οργανωτικής Ομάδας των Εικονικών Δικών "Πρωταγόρας".

Στον ελεύθερο χρόνο της διχάζεται ανάμεσα στη ζωγραφική και την δημιουργία παράλληλων κόσμων και ιστοριών, που ελπίζει κάποτε να μπορέσει να χωρέσει σε ένα γραπτό κείμενο.

Κωνσταντίνος Ρέππας

Ο Κωνσταντίνος Ρέππας είναι απόφοιτος του τμήματος International Baccalaureate του Κολλεγίου Ανατόλια (2011). Πλέον σπουδάζει διεθνή οικονομικά και χρηματοοικονομικά στο Bocconi University στο Μιλάνο Ιταλίας.

Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής στο American University στην Washington D.C..

Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ρόλο του Director of Advocacy του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις”.

Έχει διετελέσει ασκούμενος Διπλωματικός Σύμβουλος στην Μόνιμη Αποστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, κατέχει εμπειρία στην διοργάνωση συνεδρίων στo εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities) απο το Κολλέγιο Ανατόλια. Έχει, επίσης, υπάρξει ασκούμενος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, ΗΠΑ, καθώς και στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την 6μηνη πρακτική του άσκηση σε εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων.