Η Ομάδα μας

 

Οι Σχεδιαστές του Προγράμματος

Γιώτα Σκιαθίτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως Συνιδρύτρια και Chief Operating Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Άφιξις», απολαμβάνει να εργάζεται με τα παιδιά στο πλαίσιο δραστηριοτήτων που καλλιεργούν την κριτική σκέψη και τις ρητορικές τους ικανότητες και που διαμορφώνουν ενεργούς πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση των «Εικονικών Δικών Πρωταγόρας», του «Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων» και του «World Academic Expo», δραστηριοτήτων της «Άφιξις». Έχει διακριθεί ως μέλος πενταμελούς ομάδας της Νομικής Σχολής στο μεγαλύτερο διαγωνισμό Εικονικής Δίκης παγκοσμίως, υπό το όνομα «Willem C. Vis International Commercial Arbitration», λαμβάνοντας τρεις τιμητικές διακρίσεις, καθώς και τιμητική απονομή βραβείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις επιλέχθηκε από τη Νομική Σχολή για πρακτική άσκηση στη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και για εργασία σε ακαδημαϊκά προγράμματα του ΟΗΕ και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά και εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Νομικό Τμήμα του Ομίλου ΟΠΑΠ.

Θωμάς Τσουλιάς

Θωμάς Τσουλιάς

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια (Τάξη του 2011), φοιτητής της Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 20 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Χάγη, Οξφόρδη), ενώ υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών Κολλεγίου Ανατόλια (ACMUN) για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές.

Συνιδρυτής και Chief Executive Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και συνιδρυτής του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», έχει βραβευτεί για τις εξωσχολικές του δραστηριότητες με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities).

Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά προγράμματα pre-law στο πανεπιστήμιο του Pace (Νέα Υόρκη), και έχει τιμηθεί για την συμμετοχή του σε προγράμματα ελληνικής παιδείας από ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Navarino Foundation & το Dartmouth College.

Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Κολλεγίου Ανατόλια και συμμετοχή στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (CTY Greece at Anatolia College) ως Residential (2014) και Senior Residential Assistant (2015).

Ασχολείται με την παιδεία, την εκπαίδευση, την πολιτική, την διπλωματία, την ιστορία και την τεχνολογία.

 

Η Ομάδα

Χρύσα Σολάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα.

Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (8η σε Γενική Σειρά) όπου και εξακολουθεί να φοιτά στο 4ο πλέον έτος.

Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και στην Έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (European Law Students Association, ELSA) στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη (CEDAW, Φεβρουάριος 2015 και CERD, Αύγουστος 2015) και στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD Forum 2016) στο Παρίσι.

Δραστηριοποιείται στον εκπαιδευτικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμο “Άφιξις” ως Υπεύθυνη στη Θεσσαλονίκη του προγράμματος Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας”, ενώ στο παρελθόν έχει συμβάλλει στη διοργάνωση πλήθους συνεδρίων και ημερίδων. Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά μαθήματα στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε Ομάδα Νομικής Έρευνας της ELSA σε συνεργασία με το Council of Europe.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Δημήτρης Τσιπινιάς

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (τάξη του 2017) και πλέον φοιτητής της Νομικής ΕΚΠΑ, αποτελεί μέλος του οργανισμού από τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι κάτοχος του ανώτατου διπλώματος C2 τόσο της αγγλικής όσο και της γαλλικής γλώσσας, ενώ επίσης γνωρίζει την αραβική γλώσσα σε αρχάριο επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 12 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών τόσο εκτός Ελλάδος (Ουάσιγκτον, Λυών, Κωνσταντινούπολη) όσο και εντός (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδος), ενώ επίσης έχει υπάρξει οργανωτής σχολικού συνεδρίου προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών του Κολλεγίου Ανατολια το 2017. Επιπρόσθετα έχει βραβευτεί για τη συμμετοχή του σε δυο πανελλήνιους αγώνες ρητορικής το 2016 στο Κολλέγιο Ανατολια και το 2017 στους αγώνες του Υπουργείου Παιδείας αντίστοιχα. Αποτελεί μέλος του ρητορικού ομίλου της Νομικής Αθηνών, ενώ ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του βρίσκονται η διπλωματία, η ιστορία, η ρητορική αλλά και ο αθλητισμός.

Κωνσταντίνος Ρέππας

Ο Κωνσταντίνος Ρέππας είναι απόφοιτος του τμήματος International Baccalaureate του Κολλεγίου Ανατόλια (2011). Πλέον σπουδάζει διεθνή οικονομικά και χρηματοοικονομικά στο Bocconi University στο Μιλάνο Ιταλίας.

Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής στο American University στην Washington D.C..

Τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο ρόλο του Director of Advocacy του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις”.

Έχει διετελέσει ασκούμενος Διπλωματικός Σύμβουλος στην Μόνιμη Αποστολή της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, κατέχει εμπειρία στην διοργάνωση συνεδρίων στo εξωτερικό και στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities) απο το Κολλέγιο Ανατόλια. Έχει, επίσης, υπάρξει ασκούμενος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, ΗΠΑ, καθώς και στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την 6μηνη πρακτική του άσκηση σε εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων.