Διαγωνισμοί Πρωταγόρας

Οι Διαγωνισμοί

ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Εικονικές Δίκες δεν σταματούν στο σχολείο - κάθε χρόνο προετοιμάζουμε και υλοποιούμε διαγωνισμούς μεταξύ των σχολείων που διαθέτουν ενεργές ομάδες. Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων, διοργανώνουμε Τοπικούς Διαγωνισμούς, από τους οποίους διακρίνονται οι νικητές που προχωρούν στους Εθνικούς Διαγωνισμούς.

Η συμμετοχή γίνεται με τον εξής τρόπο: όταν διοργανώνεται ένας διαγωνισμός, εμφανίζεται σε αυτήν την σελίδα μαζί με την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσει ο καθηγητής για να λάβει μέρος το σχολείο του σε αυτόν. Η αίτηση αφορά βασικά στοιχεία όπως: ποιοι μαθητές θα λάβουν μέρος, ποιο σχολείο εκπροσωπούν, και άλλες σχετικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε για την καλύτερη οργάνωση τους.

Πέρα από την απλή συμμετοχή, δίνουμε την δυνατότητα στα σχολεία που ενδιαφέρονται να οργανώσουν τους δικούς τους Τοπικούς Διαγωνισμούς. Ο αρμόδιος καθηγητής μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του σχολείου του με αποστολή email στην διεύθυνση protagoras@afixis.org.

Α' Εθνικός Διαγωνισμός

Α' ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (10-11 Ιουνίου 2017, Αθήνα)

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Άφιξις διοργανώνει το Α' Φιλικό Τουρνουά Εικονικών Δικών Πρωταγόρα στην Αθήνα, στις 10-11 Ιουνίου 2017, στους χώρους του 3ου ΓΕΛ Καλλιθέας (Δοιράνης 176, Καλλιθέα).

Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 10:00 - 18:00 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 12:00 - 19:00.

Κάθε σχολείο απ' όλη την χώρα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με μία (1) ή περισσότερες πενταμελείς (5) Ομάδες μαθητών.

Οι συμμετέχουσες Ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Για τον Διαγωνισμό ισχύει η Πρώτη Έκδοση των Κανόνων των Εικονικών Δικών Πρωταγόρας.
  • Στον Διαγωνισμό, οι μαθητές θα έχουν 30' πριν από κάθε Εικονική Δίκη για να προετοιμαστούν σε μη-δημοσιευμένες Υποθέσεις, οι οποίες θα ετοιμαστούν για τις ανάγκες του Διαγωνισμού.
  • Οι μαθητές μπορούν να εξασκηθούν χρησιμοποιώντας τις αναρτημένες Υποθέσεις στην παρούσα ιστοσελίδα.
  • Οι μαθητές μπορούν να έχουν μαζί τους χειρόγραφες σημειώσεις κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και της Δίκης.
  • Απαγορεύεται, όμως, η χρήση ηλεκτρονικών μέσων κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και της Δίκης.

 

Ο Α' Εθνικός Διαγωνισμός Πρωταγόρα

διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της

Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση

Αιτήσεις Σχολείων

Εφόσον επιθυμείτε το Σχολείο σας να συμμετέχει στον Α' Εθνικό Διαγωνισμό Πρωταγόρα, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα "Άιτηση Σχολείου" κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη επιλογή παρακάτω.

Μπορείτε να συμμετέχετε με παράπανω από μία (1) Ομάδες στον Διαγωνισμό: για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να συμπληρώσετε ξανά την φόρμα για κάθε Ομάδα με την οποία θα συμμετέχετε.

Αφού συμπληρώσετε την αίτηση, η Ομάδα του Πρωταγόρα θα επικοινωνήσει μαζί σας για να επιβεβαιώσει την συμμετοχή σας.

Αιτήσεις Κριτών

Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε ως Κριτής στον Α' Εθνικό Διαγωνισμό Πρωταγόρα, παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα "Άιτηση Κριτή" και ανεβάστε το Βιογραφικό Σημείωμά σας χρησιμοποιώντας την φόρμα "Μεταφόρτωση Βιογραφικού".

Παρακαλούμε το Βιογραφικό Σημείωμά σας να είναι ιδανικά 1 σελίδα, μέγιστο 2 σελίδες.